Vámtevékenység

customs

 1993 óta végzünk vámügyi szolgáltatásokat, amelynek évről évre szélesebb palettáját kínáljuk.

Az Eurosped Zrt. az országban elsők között kapta meg az egyedi garanciajegy forgalmazási jogát (TC32), melyet valamennyi irodában értékesít, továbbá 2012 óta rendelkezik TC33 biztosíték nyújtás alóli mentességi engedéllyel, így az Egységes Árutovábbítási Eljárás során EU-országokba és a Tranzit Egyezményhez csatlakozott többi, összesen 29 országba tud biztosítékot nyújtani a szállított vámárura partnereinek. Közreműködést kínálunk az Európai Unió illetve harmadik országok között mozgó áruk vámjogi- és adójogi szempontból történő szabad forgalomba bocsátása; áruk újra behozatala egyidejűleg vámjogi- és adójogi szempontból történő szabad forgalomba bocsátása; végleges-, ideiglenes kivitel passzív feldolgozási eljárás keretében normál, illetve egyszerűsített eljárásban.

Az Eurosped Zrt. rendelkezik minden, a vám- és határspedíciós tevékenység végzéséhez szükséges hatósági engedéllyel, jogosítvánnyal, a törvény által előírt mértékű bankgaranciákkal. Cégünk biztosítása fedezetet nyújt vámügynöki szolgáltatásokra is.

Az Eurosped Zrt. vámügyintézői és határspedíciós tevékenységét szakképzett és gyakorlattal rendelkező munkatársak végzik, akik rendszeresen részt vesznek a VPOP/NAV és a Vám-, Jövedéki és Agrárszolgáltatók Szövetsége által tartott oktatásokon, egyéb szakmai továbbképzéseken.

Cégünk 2011 óta rendelkezik Engedélyezett Gazdálkodói (AEOC) vámjogi egyszerűsítésekre vonatkozó tanúsítvánnyal.

Kirendeltségeink a határokon elsősorban a nemzetközi közúti fuvarozók által szállított vámáruk továbbításával kapcsolatos kezességvállalást,  vámjogi- és adójogi szempontból történő szabad forgalomba bocsátást, illetve kiviteli ellenőrzést végeznek 24 órás nyitvatartási időben. Belterületi egységeinknél (BILK, Logisztár, SZILK) bonyolultabb vámügyi tevékenységek, mint:

  • áruk újra behozatala  egyidejűleg vámjogi- és adójogi szempontból történő szabad forgalomba bocsátása
  • végleges-, ideiglenes kivitel passzív feldolgozási eljárás keretében
  • készlet-nyilvántartás vezetése
  • EUR. 1 szállítási bizonyítvány kiállítása, vagy  másolat igénylése, visszaható hatályú kiállítás iránti kérelme
  • INF2 adatlap kitöltése
  • INTRASTAT adatgyűjtése
  • Belföldi raktározás, vámraktározás.

Vamosok2008 januárjától már vasúti szállításoknál is vámszolgáltatással állunk ügyfeleink rendelkezésére: az ukrán-magyar (EU) határ Záhonyi vasúti határátkelőhelyén, és belterületi átrakóponton, Eperjeske Rendező-pályaudvaron Ukrajna, illetve a szerb-magyar (EU), Kelebia vasúti határátkelőhelyen, illetve Szerbia felől érkező áruk árutovábbítását, export-import vámkezelését végezzük,  24 órás nyitva tartással.

2012 évtől a hajózási forgalom számára is elérhetőek vámügyi szolgáltatásaink. Mohácson 24 órás rendelkezésre állással vállaljuk Duna-Rajnai egyezmény keretein belül szállított áruk árutovábbítását, illetve az EU és 3. országok között mozgó vámáruk vám és adójogi szempontból történő szabadforgalomba bocsátását; kiviteli ellenőrzését.

Társaságunk évek óta vámügynöki irodát üzemeltet a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ (BILK) területén, valamint a Székesfehérvári Logisztikai Központban, a Szegedi Ipari és Logisztikai Központban (SZILK) is.

Az Eurosped Zrt. a NUSZ Zrt. viszonteladói partnere.

Az UD rendszerben úthasználati jogosultságot és az ahhoz kapcsolódó egyes szolgáltatások nyújtását valamint az e-matrica értékesítési tevékenységet a partnerei által is elismert módon végzi. Az Eurosped Zrt. viszonteladói tevékenységet folytató kirendeltségein útdíj elszámoló fedélzeti eszköz-OBU eszköz beszerzésének lehetőségét is megteremtettük, több fajta konstrukció biztosításával.

Külföldi, harmadik országos  fuvarozók és szállítmányozók kizárólagos képviseleti tevékenységét is vállaljuk vámhatósági és egyéb eljárásokban is igény szerint.

Az Eurosped Zrt. gazdálkodók komplett vámügyi szolgáltatási igényeinek teljesítését is ellátja ügyintézőinek helyszíni delegálásával.

>> Vám kirendeltségeink elérhetőségei

 

 

Érdeklődik szolgáltatásaink iránt?
Kérjen ajánlatot!

Ajánlatkérés
Eurosped Nemzetközi Szállítmányozási Zrt.
H-1138 Budapest, Szekszárdi utca 14. Telefon: +36-1-450-9000, Fax: +36-1-450-9090
A MASPED CSOPORT TAGJA